U bent als schrijver van uw (eerste) boek op zoek naar een professional, gespecialiseerd in het optimaliseren van teksten. Wat goed dat u deze blog leest! Als ik u zo inschat bent op zoek naar iemand die u helpt uw tekst scherper neer te zetten, de zwakke punten aanpakt en uw tekst taalkundig helemaal in orde maakt. 
Is een tekst goed geschreven en vlot leesbaar dan volstaat tekst correctie. Ik let daarbij vooral op typefouten, spelling en grammatica. Ook bij het al dan niet aaneenschrijven van woorden, interpunctie en een correct gebruik van termen en afkortingen kunt u waarschijnlijk nog een slag maken.

Als uw tekst inhoudelijk correct is, maar op zinsniveau hier en daar beter kan – bijvoorbeeld lijdende vorm, naamwoordconstructies en woordherhaling – dan kan ik u daarbij helpen. Hiermee maak ik uw tekst makkelijker leesbaar en toegankelijker voor de potentiële lezer.

Veel beginnende schrijvers hebben een intensievere hulp nodig. Dan is het aan te bevelen daar ‘extra ogen’ naar te laten kijken. Niet alleen op woord- en zinsniveau, maar ook in de opbouw en structuur. Bent u zoekende qua stijl en vorm of komt er veel herhaling voor in de tekst, is de opbouw van uw tekst logisch? Mijn intensieve blik tilt uw boek direct naar een hoger niveau.